Introduceti o valoare
  • Netherlands
    • Dutch
    • English
  • United Kingdom
    • English

Istoric - old

1968 Servicii inchiriere

TIP isi incepe istoria sub denumirea de Transport Pool cu filiale in Olanda si Canada.

In 1968, Transport Pool SUA isi deschide prima filiala internationala in Marea Britanie si un birou corporativ in Rotterdam, Olanda. Este perioada de pionierat a conceptului de inchiriere a semiremorcilor in Europa

1971 Transport Pool se listeaza la Nasdaq

In 1971, holdingul companiei Transport Pool se listeaza la Nasdaq. 

Tot in acest an, Transport Pool isi deschide un birou operational in Belgia.

1975 Transport Pool este cumparata de Gelco Coporation cu sediul in Minneapolis

Pana in anul 1975, Transport Pool isi deschisese deja birouri in Irlanda si Suedia.

In perioada recesiunii din 1975, pretul per actiune la bursa pentru Transport Pool scazuse la 2$ per actiune. Gelco Corporation, o companie care inchiria autoturisme si capete tractor catre corporatii, a oferit 5$ per actiune (aproximativ 30 milioane $). Transport Pool a fost vanduta catre Gelco, la momentul acela firma avea 500 de angajati, iar operatiunile nu au cunoscut mari schimbari sub conducerea Gelco.

1976 Transport International Pool

TIP a fost redenumita Transport Interantional Pool Inc (TIP)

1986 TIP a fost vanduta catre managementul companiei si un consortiu de investitori

In anii 80, TIP a inceput expansiunea in tarile Nordice, adaugand Danemarca si Finlanda la teritoriul acoperit. In acea perioada, TIP opera o flota de peste 14.000 de semiremorci si portcontainere, din peste 60 de locatii din Europa.

Gelco a decis sa cumpere in acea perioada, CTI Container Corporation si sa integreze achizitia sub TIP, ceea ce a condus la pierderi ale companiei care nu au mai putut fi acoperite. In 1986 si 1987, Gelco a raportat pierderi de 6.4 milioane $ si respectiv 4.9 milioane $. Pentru a recupera pierderile, Gelco a decis sa vanda TIP Europe in 1986 catre managementul companiei de atunci si un consortiu de investitori.

1989 TIP se listeaza la bursa din Amsterdam si din Londra - Euronext

TIP a finalizat procesul de achizitie impreuna cu HAL ca si investitor extern. Angajatii au avut optiunea de a cumpara actiuni ale TIP

1993 Vanzarea catre GE Capital

Inaintea vanzarii, TIP opera o flota de aproximativ 11.000 de echipamente si era prezenta in urmatoarele tari: Marea Britanie, Irlanda, Germania, Franta, Danemarca, Finlanda, Suedia, Olanda si Belgia.

In 1993, TIP a fost achizitionata si integrata in GE Capital ca o divizie independenta. Dupa integrare, compania s-a transformat intr-un furnizor de servicii, cu solutii complete pentru leasing si inchiriere. TIP si-a reluat expansiunea, devenind mult mai structurata din punct de vedere al proceselor si procedurilor, avand ca scop principal sa devina compania numarul 1 pe piata serviciilor de inchiriere si leasing de semiremorci, fiind condusa de Laurie Weisheit ca si CEO.

Tot in 1993, TIP isi lanseaza operatiunile de vanzare post contractuala a echipamentelor

1997 Achizitia CTR

TIP se lanseaza si in Norvegia, Italia, Spania si Austria. Marea Britanie detinea la acel moment cea mai mare flota, cu cele mai multe semiremorci box van, iar Germania era a doua cea mai mare piata pentru TIP.

In 1997, TIP cumpara grupul Central Rentco (CTR) – o companie similara de leasing si inchiriere semiremorci cu birouri in toata Europa. Prin aceasta achizitie, TIP creste flota operationala cu aproximativ 22.000 de unitati

2003 Bob Fast este numit CEO

Bob Fast a venit in GE in 1982 si detinut o serie de pozitii de conducere in mai multe divizii ale GE, inclusiv in departamentele de Finante, Vanzari, Dezvoltare, Marketing, Leasing si Managment. A fost numit CEO al TIP in 2003

In jurul anului 2003, flota operationala ajunsese la 67.000 de semiremorci

Tot in acea perioada, TIP isi extinde activitatea gradual si in Europa de Est, in tari ca Polonia, Romania si Cehia.

2007 Servicii mentenanta flota TIP

In 2007, TIP isi extinde sfera de activitate catre serviciile de mentenanta si managementul flotelor clientilor sai. Marea Britanie este prima tara in care se dechide oficial primul service al TIP si sunt puse in functiune primele unitati mobile de service TIP, proces inceput in 2006 si finalizat in 2007. Experienta colegilor din UK se extinde si in restul Europei, astfel apare primul produs oficial TIP, denumit “Fleet Care” care vine in completarea protofoliului TIP si care poate fi achizitionat separat.

2007 – Asistenta rutiera 24/7 TIP

Serviciul de asistenta pan european al TIP este lansat, oferind clientilor solutii 24/7

2013 Achizitia de catre Grupul HNA

HNA Group Company Limited (HNA) China, unul dintre gigantii mondiali din domeniul industriei si serviciilor, cumpara TIP. La acel moment TIP detinea 48 de locatii proprii, aflate in 16 tari europene si avea o flota operationala de 48.000 de semiremorci.

2014 Securizarea liniilor financiare

TIP a fructificat avantajele oferite de pietele financiare pentru asigurarea lichiditatilor necesare expansiunii, cu reducerea subtantiala a costurilor.

2014  Se lanseaza aplicatia de inspectie de semiremorcilor

In 2014, se lanseaza o aplicatie disponibila pe smartphone, pentru operatorii flotelor de transport, care le permite inspectarea semiremorcilor, rapoarte cu poze si comparatii ale parametrilor echipamentelor inspectate.

2015 Achizitia Grayrentals, Train Trailers si THT

2015 – Grayrentals

TIP a sustinut HNA prin managementul achizitiei companiei Grayrentals, o firma similara, implicata in domeniul inchirierii si leasing-ului de semiremorci cu sediul in Hull, UK.

2015 - Toscon

Toscon ofera acoperire nationala pentru reparatii si mentenanta semiremorcilor

In 2015, prin achizitia Toscon, TIP isi dubleaza cota de piata in Olanda in ceea ce priveste serviciile de management al flotelor.

2016- Train Trailer

In 2016, TIP cumpara Train Trailer Rental Ltd, o companie canadiana care, de asemenea, activeaza in domeniul inchirierii si leasing-ului de semiremorci

2016-THT

In 2016, TIP cumpara o alta companie similara, Twan Heetkamp Trailers (THT), care la acel moment opera in Europa o flota de aproximativ 3000 de semiremorci.

2018 TIP - 50 de ani de activitate

In 2018, TIP a sarbatorit 50 de ani de activitate

2018 I Squared Capital cumpara TIP

I Squared Capital (ISQ), un fond global de investitii si management de infrastructura, cumpara TIP Trailer Services de la HNA Group (International) Company Limited.